Verfrissende Vernieuwing | Avanto Ijsbaden

Bij Relax Outdoor zijn we altijd op zoek naar manieren om ons assortiment te verbeteren en onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden. Daarom zijn we verheugd om onze nieuwste toevoeging aan te kondigen: ijsbaden! In deze blogpost willen we je alles vertellen over de voordelen van ijsbaden, waarom we hebben besloten om ze aan ons assortiment toe te voegen, en hoe je optimaal kunt profiteren van deze verfrissende ervaring.
Waarom Ijsbaden?

IJsbaden, ook wel bekend als cryotherapie, zijn de laatste jaren enorm populair geworden, en dat is niet zonder reden. Deze verkoelende baden bieden tal van voordelen voor zowel lichaam als geest. Hier zijn enkele redenen waarom we hebben besloten om ijsbaden aan ons assortiment toe te voegen:

  1. Stressvermindering: Een ijsbad kan helpen om stress en angst te verminderen. De koude temperatuur stimuleert de afgifte van endorfines, waardoor je je gelukkiger en meer ontspannen voelt.
  2. Ontstekingsremmend: IJsbaden kunnen ontstekingen verminderen en spierpijn verlichten na intensieve trainingen of fysieke inspanningen.
  3. Verbeterde bloedcirculatie: Het onderdompelen van je lichaam in ijswater kan de bloedcirculatie stimuleren, wat kan helpen bij het herstel van spieren en weefsels.
  4. Verhoogde energie en alertheid: Na een ijsbad voel je je vaak energieker en alerter, wat kan bijdragen aan een productievere dag.
  5. Immuunsysteem boost: Vaak verkouden of een beetje ziekjes? Door ijsbaden in het leven te nemen krijgt het immunssteem een flinke boost.

Dit sluit uiteraard fantastisch aan bij onze missie om een ultieme wellness ervaring te kunnen bieden. Dit vooral doordat we het kunnen combineren met onze andere technieken bij onze Sauna's

Welke Ijsbaden?

Het Avantopool assortiment is voor iedereen! Vanaf de opblaasbare modellen waar men gemakkelijk mee kan starten, tot de kinos plus waar u gemakkelijk in kunt met meerdere personen terwijl het water lang in het bad kan blijven door de volautomatische filtratie en ozonator.

Avantopool Kide

De Avantopool Kide is de meest compacte uitvoering van alle Avantopool ijsbaden. Doordat de Kide opblaasbaar is, is deze makkelijk op te bergen of mee te nemen. De Kide is gemaakt van PVC waardoor het makkelijk schoon te maken is. Met de koelunit is de watertemperatuur in te stellen tussen de +4 °C en + 40 °C.

Avantopool Hanki

De Avantopool Hanki is een betaalbare en eenvoudig te verplaatsen icetub met een externe koelunit. Ideaal voor het nemen van een verfrissend bad of voor koudetherapie. De Hanki is iets groter dan de Kinos.


Avantopool Kinos

De Avantopool Kinos is de eerste compacte en mobiele icetub op de markt. Met de Avantopool Konis profiteer je thuis van alle voordelen van koudetherapie. De watertemperatuur is in te stellen tussen de +4 °C en + 38 °C, dus ook voor het nemen van een warm bad is de Avantopool Kinos de juiste keuze.

Avantopool Kinos Plus

De Avantopool Kinos Plus is dé grotere opvolger van de Avantopool Kinos. De Kinos Plus is uitermate geschikt voor in een sportschool of thuis gebruik. Een ijsbad heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder het herstel na een intensieve training.

Hoe Werkt Het?

Een ijsbad is eenvoudig in gebruik. Je vult het bad met koud water en voegt ijsblokjes toe om de temperatuur te verlagen. Vervolgens stap je voorzichtig in het bad en probeer je zo lang mogelijk te blijven, meestal tussen de 2 tot 5 minuten. Het kan in het begin wat ongemakkelijk aanvoelen, maar na verloop van tijd wen je eraan en zul je de voordelen ervan ervaren. De voordelen van onze Avantopool zijn dat door een ozonator het water hier tot 3 maanden in kan blijven. Dit scheelt dus een hoop gedoe.

Tips voor Optimaal Genieten

Als je van plan bent om onze nieuwe ijsbaden uit te proberen, hebben we enkele tips om je ervaring te optimaliseren:

  1. Begin rustig: Als je nieuw bent in ijsbaden, begin dan met kortere sessies en verleng de tijd geleidelijk naarmate je meer gewend raakt aan de kou.
  2. Ademhalingsoefeningen: Focus op je ademhaling om rustig te blijven tijdens het baden. Diepe, langzame ademhaling kan je helpen om te ontspannen.
  3. Hydrateer: Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd bent voordat je in het ijsbad stapt.
  4. Kleding: Draag comfortabele zwemkleding en eventueel een badmuts om warmteverlies te minimaliseren.
  5. Douche na afloop: Neem na het ijsbad een warme douche om je lichaam weer op te warmen en de bloedcirculatie te stimuleren.

We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij over de toevoeging van ijsbaden aan ons assortiment. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, spierherstel of gewoon een verfrissende ervaring, ijsbaden kunnen een geweldige aanvulling zijn op je routine. Kom langs bij Relax Outdoor en ontdek de verkwikkende kracht van ijsbaden vandaag nog!