Een zwembad of een zwemspa?

Een zwembad of een zwemspa?

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat je tuin een plek is waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Een zwembad kan hier een ideale oplossing voor zijn; relaxen aan het zwembad in de zon, baantjes trekken en spelen met de kids. Maar wist je dat er naast zwembaden ook zwemspa’s bestaan? Beide met eigen voordelen, snel leverbaar en voor ieder een passend aanbod.

Een grote spa

Een zwemspa is ook wel een grote ‘spa’ en arriveert kant-en-klaar bij je thuis inclusief alle benodigde onderdelen. Een zwembad daarentegen is doorgaans groter dan een zwemspa en wordt op maat gemaakt, hierdoor kan je hem volledig personaliseren. Een zwembad is ideaal voor het trekken van baantjes, wat een boost geeft aan je gezondheid en mood.

Van een zwemspa kun je het hele jaar door genieten. Een zwemspa is namelijk compact en verwarmd en heeft een extra luxe door de toegevoegde hydromassage zones. Het brengt het plezier van een zwembad én de ontspanning van een dagje spa. Dit is dan ook direct het grootste verschil met een zwembad. Een zwembad gebruiken we voornamelijk voor verkoeling in de zomer, nemen we af en toe een plons in en trekken we een aantal baantjes om vervolgens te genieten van de zon. Daarnaast koelt het in Nederland nog wel eens flink af in de zomeravonden, hierdoor maak je in de avonduren minder gebruik van je zwembad. Naast het trekken van baantjes kun je in een spa ook daadwerkelijk fitnessen met speciale fitness accessoires.

Buiten deze grote verschillen, kiest de een bewust voor een zwemspa en de ander voor een zwembad. Voor ieder huis, gezin of persoon is er een passend aanbod op maat. Kies voor het product wat bij jou wensen aansluit.

De veelbelovende voordelen van een zwemspa:

- Met een zwemspa kun je genieten in de hydromassagezone. Dit is ook wel vergelijkbaar met een jacuzzi of bubbelbad. Dit is goed voor je lichaam omdat je er heerlijk ontspannen van raakt en je stressklachten in bijvoorbeeld je nek of rug worden verminderd. Daarnaast zorgen de harde stralen bij een hydromassage voor een goede bloedsomloop en helpt het bij vastzittende spieren.

- Dankzij de ingebouwde elektrische verwarming blijft het water op temperatuur. Hierdoor kun je het hele jaar genieten van de zwemspa.

- Een zwemspa is uitgerust met tegenstroom jets. Je zwemt letterlijk tegen de stroom in, waardoor je niet de oppervlakte nodig hebt die bij een zwembad vereist wordt voor het trekken van baantjes.

- Het creëren van sfeer in je tuin is belangrijk, maar sfeer is ook van toegevoegde waarde tijdens het zwemmen of ontspannen.  Het laat je toch net wat meer in het moment leven. Zwemspa’s zijn voorzien van een compleet ledverlichtingssysteem waardoor je het kunt personaliseren zoals jij het wilt.

- Een spa is voorzien van een ingebouwd waterfilteringsysteem -ontsmetting dankzij de UV-en waterzuiveringssysteem. Dit verwijdert bacteriën en ziektekiemen effectief uit het water.

- Eerst een zwemtraining en dan ontspannen. Je kunt dagelijks je zwemtraining aanpassen. Én reken maar eens uit, hoeveel baantjes je moet zwemmen om hetzelfde aantal kcal te verbranden als 15 minuten krachtig zwemmen tegen de tegenstroom jet.

De veelbelovende voordelen van een zwembad:

-       Een zwembad laat je ontroerend goed in waarde stijgen. Dit is natuurlijk geen hoofdreden om een zwembad te plaatsen, maar wel een fijne bijkomstigheid. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de waarde van je huis verhoogt kan worden met 20%. Het is de investering waard.

-       Een zwembad geeft sfeer in de tuin, waardoor het samenkomen met vrienden en familie aan aangenaam moment is. De kinderen zullen heerlijk gaan spelen in het zwembad in plaats van achter de computer te gamen en de ouderen kunnen heerlijk BBQ’en bij het zwembad en daarna een plons nemen. Het is écht een moment van samen zijn!

-       Zonder extra kosten, een vrijetijdsbesteding aan huis. Of je het nu sportief inzet of zoals hierboven omschreven staat met een heerlijke BBQ. Met een zwembad heb je de leukste vrijetijdsbesteding aan huis en kan je uitnodigen wie jij wil.

-       Met zwemmen verbrand je zo’n 500 calorieën per uur en houd de bloeddruk laag. Dit komt omdat het water in een zwembad meer druk uitvoert dan lucht buiten het water, hierdoor zorgt het water ervoor dat het bloed makkelijker terug naar je hart stroomt. Hierdoor hoeft je hart 10 tot 15 % minder hard te werken.

-       Zwemmen werkt ontspannend, een wellness in eigen tuin dus! Én inspanning van zwemmen geeft je meer energie dan dat het kost. Een echte mentale boost dus.

-       Wil je er in de winter gebruik van maken? Of ben je altijd een koukleum? Dan kan je een warmtepomp toevoegen.

-       Maatwerk is mogelijk, perfect naar jou wensen en stijl

Overweeg jij het om een zwembad of zwemspa te nemen? Bij Relax Outdoor hebben wij van beide een divers aanbod, die uit voorraad leverbaar is. Ben je er nog niet helemaal uit wat nu bij jou past? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Waan je in een spa oase met Endless Pools

Bij Relax Outdoor verkopen we de Endless Pools. Waan je in een oase van fitness en ontspanning met de acryl spa. Alle modellen bevatten een strak en stijlvol ontwerp met duurzame stalen kaders onder de moderne bekleding van onderhoudsvrije omkasting. Daarnaast kun je de spa’s ook personaliseren met allerlei extraatjes zoals een bluetooth-muzieksysteem met 8 luidsprekers en kun je kiezen voor accessoires voor waterfitness. Denk hierbij aan: een onderwaterloopband, een roeikit en een waterfiets.

Overtuigd van de kracht van een zwemspa, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Op deze manier kunnen wij je voorzien van een persoonlijk advies.