Verwarming en Ontspanning in de koude wintermaanden

De koude wintermaanden naderen! Wil je de feestdagen in warmte doorbrengen? Dat kan met een privé welness aan huis. Een unieke beleving in de vorm van een sauna of infarood cabine  

Waan je in een oase van ontspanning, comfort, luxe, design en wellness

Heerlijk ontspannen zonder dat je al te ver de deur uit hoeft te gaan. Ben je een echte sauna liefhebber? Dan is een sauna aan huis ideaal voor jou. Want in de wellness moet je vaak de sauna delen. Met een sauna aan huis is het een moment, alleen voor jou, wanneer jij wil. Een groot voordeel is dat je de sauna geheel naar eigen wens kunt indelen. Geuren, materialen en temperaturen.  

Even ontsnappen na een lange werkdag, waarin je van hop naar her bent gerend of waar je de focus de gehele dag op je beeldscherm hebt liggen, of juist na een hectische ochtend met de kinderen, die snel naar school moesten. Misschien wel door de kou en de sneeuw. Een rust momentje is dan wel op zijn plaats en waar kun je dit rustmomentje nu beter vinden dan in je eigen privésauna. Even tien minuten, helemaal niks!  Naast dat de sauna een moment voor jezelf is, of een moment samen met je partner. De sauna heeft een helende werking. Dit is dan ook vaak de reden dat mensen een dag naar de wellness gaan. Na een dag ontspannen, ben je weer helemaal fris en is je hoofd weer leeg.

Even alle voordelen op een rijtje

-Je raakt in een korte tijd, veel giftstoffen kwijt,

-Bij regelmatig gebruik van een sauna wordt de stofwisseling verhoogd,

-Het verbetert de weerstand,

-Het versnelt het spierherstel na het sporten,

-Een bezoek aan de sauna kan je nachtrust bevorderen;

Denk je nu, een sauna in huis. Dat past toch nooit? Niets is minder waar, sauna’s zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor is er altijd wel een formaat dat aansluit op jouw wensen. Denk je toch, een sauna is te groot in ons huis. Dan kun je ook gaan voor de infarood cabine!  

De gezonde warmte van de zon

Een infrarood cabine verwarmt het lichaam met diepe warmte, wat ook een ontspannende werking heeft. Omdat het effect van de infraroodstralen vergelijkbaar is met het effect van zonnestralen, komen er gelukshormonen vrij in het lichaam. Een heerlijk gevoel wat jou aan het begin van de dag kan laten stralen of aan het eind van de dag kan laten ontspannen. Infrarood is een natuurlijke energiebron, welke geschikt is voor het hele gezin. Veilig voor zowel kinderen als ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.  

De warmte van een infrarood cabine dringt in een korte tijd door het lichaam. Hierdoor gaat er geen warmte verloren. De elementen in een infrarood cabine geven een directe stralingswarmte die voor 80% geabsorbeerd wordt door het lichaam. Om de overtollige warmte dan kwijt te raken, versnelt de bloedcirculatie en gaat het hart wat harder werken. Je begint vervolgens te transpireren, waardoor we niet alleen vocht verliezen maar ook afvalstoffen. Daarnaast verbrand je calorieën.

De infrarood cabines hebben een compact ontwerp en besparen ten opzichte van de sauna wat meer ruimte. Om een inschatting te geven heeft een infrarood cabine een oppervlakte van één vierkante meter.  Daarnaast is een infrarood cabine in vergelijking met een sauna sneller warm, dus nog meer tijd om heerlijk te ontspannen.  

Net zoals de sauna heeft ook de infrarood cabine verschillende voordelen

-Ontgiften, door te transpireren,

-Kan het lichaam op een natuurlijke manier genezen en gezond laten blijven,

- Gewichtsverlies: tijdens een sessie blijkt uit onderzoek dat je in 30 minuten ruim 600 kcal verbrand. Dit komt doordat in een infrarood cabine het lichaam zichzelf probeert af te koelen, waardoor het hartritme, hartminuutvolume en de stofwisseling toeneemt,

-Zuivering van de huid, open wonden genezen sneller en vormen minder littekenweefsel,

-Ontspanning. Door de warmte voel je de spanning na iedere sessie verdwijnen;

Het mooie aan ons assortiment sauna is dat alles mogelijk is, voor elke wens is een cabine te ontwikkelen. Daarom ook ons motto " If you can dream it, We can build it!"

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen in huis, of welke apparatuur nu het beste bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, op deze manier kunnen wij jou voorzien van een passend advies en zullen wij de spanning vanaf moment 1 van u wegnemen.